Γιάννης Σταυρόπουλος

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κέρδισαν βαθμούς, η ΑΕΚ ρεαλισμό!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς στη 2η αγωνιστική όλοι οι διεκδικητές του τίτλου είχαν κέρδη μέσα από τις αναμετρήσεις τους.

Η Ευρώπη ήταν πάνω απ' όλα το Σαββατοκύριακο! Για αυτό και το ροτέισον είχε την τιμητική του. Έκαναν όλοι. Άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ νίκησαν και κοιτούν Μπράγκα, Τσουκαρίτσκι και Χαρτς, η ΑΕΚ «γκέλαρε» και επίσης κοιτάει το ματς με την Αντβέρπ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα απέναντι στον Βόλο. Αυτό συνέβη γιατί κυρίως οι παίκτες που μπήκαν στην ενδεκάδα, αν εξαιρέσει κανείς τον Σένκεφελντ που ερχόταν από τραυματισμό, ήταν «ενεργοί». Το ρόστερ του Γιοβάνοβιτς δεν μεγαλώνει απλά αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά. Κόντρα στους Βολιώτες παρά τις επτά αλλαγές δεν υπήρξε καμία διαταραχή στο αρχικό σχήμα και φυσιολογικά η καλύτερη ομάδα επικράτησε στη Λεωφόρο.

Ο Μαρτίνεθ σχηματίζει σταδιακά έναν κορμό στον Ολυμπιακό, ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται η ενίσχυση. Οι αλλαγές κόντρα στον Ατρόμητο ήταν αναμενόμενες, αλλά μετρημένες. Ο Ισπανός τεχνικός σιγά-σιγά βλέπει την ομάδα του να βάζει περισσότερους αυτοματισμούς και να αναπτύσσει ένα ρυθμό, που ειδικά στο γήπεδό της τη βοηθάει σημαντικά στο να απλοποιεί τη ζωή της σε μια φάση που εξακολουθεί να χτίζεται και οι παίκτες της «γνωρίζονται» μεταξύ τους μέσα από τη διαδικασία των αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ, που έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά και από τους τραυματισμούς στα προκριματικά, δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από το ροτέισον. Το έκανε ο Λουτσέσκου, όμως η ομάδα του έπαιξε με τη φωτιά, αφού δεν μπορούσε να καθαρίσει ένα δικό της παιχνίδι. Η «στραβή» έγινε, ο Μασούρας ισοφάρισε, όμως πριν καν προλάβει το άγχος να μπει στο μυαλό των «ασπρόμαυρων», το γκάζι που έδωσαν τους οδήγησε άμεσα στο 2-1 και η δουλειά έστω και με λίγη περιπέτεια έγινε. Αυτό μετράει τώρα, η Χαρτς!

Η ΑΕΚ σε αντίθεση με όλους τους άλλους έκανε το πιο βαθύ ροτέισον. Μόλις δύο έμειναν στην ενδεκάδα από ματς του Βελγίου. Το πιο ριψοκίνδυνο είχε να κάνει όμως με την τετράδα της άμυνας. Ο Σιντιμπέ δεν… τράβηξε στο Βέλγιο, όμως δεν υπήρχε ο Ρότα και ξεκίνησε ξανά. Οι υπόλοιποι τρεις ήταν οι Μήτογλου και Μοχαμάντι χωρίς επίσημο λεπτό στη σεζόν, αλλά και ο πιτσιρικάς Χρυσόπουλος. Η αδράνεια νωρίς έγινε γκολ από τον Πανσερραϊκό και στη συνέχεια οι περισσότερες από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες της ομάδας έπεσαν στον επίσης «κρύο» Φαν Βέερτ. Ο Αλμέιδα βιάστηκε να ανακατέψει τόσο πολύ την τράπουλα. Πέρσι, όταν η ΑΕΚ φτάσαμε -σωστά- να λέμε πως είχε δύο ενδεκάδες είχε «ενεργοποιήσει» με μεγαλύτερη μεθοδικότητα σχεδόν κάθε παίκτη που έμπαινε στο χορτάρι.

Σχετικά με το ταμείο, προφανώς Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι κερδισμένοι βαθμολογικά. Είδαν την περσινή πρωταθλήτρια να… πετάει βαθμούς σε ένα θεωρητικά «σίγουρο» ματς. Ήδη, λοιπόν, έχουν ένα ψυχολογικό αβαντάζ στην κούρσα. Από την άλλη η ΑΕΚ έχει ευκαιρία σε ένα ματς χωρίς κόστος να δει πράγματα για τη συνέχεια. Αντικειμενικά, είναι πολύ νωρίς για κομπιουτεράκια στο πρωτάθλημα, ενώ δεν κρινόταν κάποια πρόκριση. Ωστόσο, κόντρα σε έναν θετικό τακτικά, αλλά χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο φάνηκε και πάλι η ανισορροπία μεταξύ μεσαίας και αμυντικής γραμμής, ενώ γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως το ρίσκο που θα πάρει στην περίπτωση που συνεχίσει στη σεζόν με τρία στόπερ στη σεζόν θα είναι τεράστιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x